به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش شامگاه پنجم شهریورماه در آیین تودیع و معارفه وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: بخشی از تحقق هدفگذاری برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی به بخش مسکن و این وزارتخانه بستگی دارد. همچنین حوزه ترانزیت و کریدورها و فعالسازی اقتصاد کشور که یکی از ارکان مهم حمل و نقل است نیز به همین وزارتخانه ارتباط دارد و وزارت راه و شهرسازی یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور است.
وی با اشاره به نام گذاری دولت چهاردهم به نام «وفاق ملی» خاطرنشان کرد: معاونان اینجانب از زمان آقای دکتر آخوندی، مهندس اسلامی، مرحوم قاسمی در مسئولیت های خود حضور داشتند و به این مسأله افتخار می کنم.
وی تصریح کرد: برخلاف ادعای برخی رسانه ها، جدایی خانم صادق مالواجرد از این وزارتخانه بر پایه عزل نبوده بلکه به درخواست ایشان بوده است و در این مسیر برای ایشان آرزوی موفقیت دارم.
بذرپاش خطاب به رئیس جمهوری گفت: وزیر راه و شهرسازی به کمک رئیس جمهوری به لحاظ معنوی و برای رفع موانع نیاز دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه همکاران ما در ایام مختلف سال مانند نوروز، حج و اربعین مشغول خدمترسانی هستند، حمایت رئیس جمهوری ضامن پیشرفت کارها در بسیاری از امور است.
بذرپاش در ادامه به تشریح گزارشی از عملکرد دوره مسئولیت خود به عنوان وزیر راه و شهرسازی پرداخت و گفت: طبق آمار رسمی، مسکن از رشد منفی ۶.۹ در سال ۱۴۰۰ به مثبت ۷.۱ در سال در سال ۱۴۰۲ رسید. همچنین رشد تشکیل سرمایه ثابت در بخش مسکن و ساختمان به گواه مرکز آمار از منفی ۱۳.۹ در سال ۹۹ به مثبت ۳.۴ در سال ۱۴۰۳ رسید.
وی افزود: ۱۰۰ هزار قطعه زمین شامل ۵۰ هزار قطعه در شهر و ۵۰ هزار قطعه در روستاها تامین شد و در مدار ساخت قرار گرفت.
بذرپاش در ادامه گفت: از ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر که به دولت سیزدهم به ارث رسیده بود ۱۳۸ هزار واحد امسال تحویل مردم شد.
وزیر سابق راه و شهرسازی بیان کرد: احداث ۲۷ شهر ساحلی در شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسید که عملیات اجرایی سه شهر شروع شد.
وی یادآور شد: در مجلس شورای اسلامی مصوب شد که سرمایه بانک مسکن به عنوان نهاد مولد مسکن در کشور ۱۰۰ همت افزایش یابد که هنوز موفق به افزایش سرمایه این بانک نشدیم.
بذرپاش گفت: سامانه خودنویس برای ساماندهی بازار اجاره مسکن راه اندازی شد که تا کنون از ثبت ۸۵۰ هزار قرارداد عبور کرده است. همچنین قانون مالیات بر خانههای خالی که تصویب آن به قبل از انقلاب باز می گردد، اجرایی نشده بود که این اقدام برای اولین بار در دولت سیزدهم اجرا شد. ضمنا قانون ساماندهی بازار اجاره و مسکن برای اولین بار در دوران دولت سیزدهم توسط مجلس شورای اسلامی و قوانین الزام به تنظیم سند رسمی به تصویب رسید.
وی افزود: در زمینه بافت فرسوده با صدور ۹۶ هزار پروانه ساختمانی در سال ۱۴۰۲ رکورد جدیدی در کشور به ثبت رسید که جز با همکاری شهرداری ها انجام نمی شد.
وزیر سابق راه و شهرسازی در ادامه گزارشی از اقدامات حوزه حمل و نقل ارائه و اظهار کرد: در بخش حمل و نقل کلان پروژه ایران راه در این بخش تعریف شد و مجموع پروژه های سخت افزاری و نرم افزاری ذیل کلان پروژه ایران راه اجرایی شد. در همین راستا رکورد ترانزیت در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۷ درصد رشد کرد و به ۱۷.۷ میلیون تن رسید.
وی افزود: در دولت سیزدهم ۳۲۷ کیلومتر آزادراه، ۳۵۸۶ کیلومتر راه اصلی و بزرگراهی، بیش از ۷۴۲۵ کیلومتر راه روستایی و ۸۵۱ کیلومتر راهآهن به بهره برداری رسید. همچنین ۱۹۱۱ نقطه حادثه خیز رفع شد و ۳۸۸۶ واگن باری به ناوگان ریلی کشور اضافه شد.
بذرپاش با بیان اینکه عملیات ساخت فاز ۲ شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) از محل استجازه رهبری آغاز شد که می تواند در دولت چهاردهم به بهره برداری برسد، گفت: در حوزه بنادر و دریانوردی نیز ظرفیت اسمی بنادر به ۲۹۶ میلیون تن و ظرفیت کانتینری به ۷۰۰ هزار TEU افزایش یافت. همچنین احیای خلیج گرگان، لایروبی کانال آشوراده و توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در راستای سیاست های ابلاغی رهبری انجام شد.
وی در ادامه به برگزاری کمیسیون های مشترک با کشورهای سوریه، امارات، ترکیه و آذربایجان اشاره کرد و افزود: در این دوره ستاد مراکز لجستیک کشور و ستاد ملی ترانزیت تعیین تکلیف شدند و دبیرخانه این ستادها در وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت.
وزیر سابق راه و شهرسازی یادآور شد: آیین نامه استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در این وزارتخانه،ابلاغ و ۱۰ کنسرسیوم تشکیل شد که امیدواریم این اقدام نیز ادامه یابد.
بذرپاش در پایان از همه همکاران و دست اندرکاران حوزه های مسکن و حمل و نقل در دوره مسئولیتش در وزارت راه و شهرسازی تشکر و قدردانی کرد.